transitie

staal
3 x 3 x 4 meter
Rivierenwijk Deventer
in opdracht van de Gemeente Deventer

Transitie is een kunstwerk voor de veranderende Rivierenwijk. Het werk van beeldend kunstenaar Marieke de Jong is ontstaan op initiatief van het actieprogramma Leefbare Rivierenwijk van de gemeente Deventer en Rentree. Het kunstwerk is een ruimte, een doorgang. Een doorgang impliceert een overgang; een transitie. Het brengt een beweging met zich mee, een verplaatsing van de ene staat naar de andere. Het werk draagt deze verplaatsing al in zich maar gaat zich ook letterlijk al reizend door de wijk verplaatsen gedurende de herstructurering.

Transitie gaat ook over een reis door de tijd, van een huidig moment , naar een moment in de nabije toekomst. De overgang zelf; van hier naar daar of van nu naar later, is het aandachtspunt in het werk. Het gaat letterlijk om het telkens opnieuw bewegen tussen deze twee punten.

Transitie is tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van de provincie Overijssel. Het werk is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Rentree, Bureau Kunstcircuit en de bewoners van de Rivierenwijk.


@